U Kalesiji i Tuzli oduzeta “opojna droga”

14.01.2013 10:12

Službenici Uprave policije MUP TK-a su nastavljajući pojačane aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga na području Tuzlanskog kantona, u vremenskom periodu od 11. do 13.01.2013.godine izvršili pretrese više lice, kojom prilikom su pronašli i privremeno oduzeli materije koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu.

Naime, dana 11.01.2013.godine službenici PU-PS Kalesija su u mjestu Gornje Vukovije, općina Kalesija, izvršili legitimisanje i pretres tri lica, kojom prilikom su kod jednog lica pronašli manju količinu materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “heroin”.

Takođe, dana 11.01.2013.godine u Tuzli, u ulici Maršala Tita, službenici OKP PU Tuzla su izvršili legitimisanje i pretres jednog lica kojom prilikom su kod istog pronašli manju količinu materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “heroin”.

Dana, 13.01.2013.godine službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga SKP MUP TK-a  su u Tuzli u ulici Franjevačka, prilikom provjere jednog lica kod istog pronašli manju količinu materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “cannabis”.

Sva lica su lišena slobode i privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade, dok je pronađena materija privremeno oduzeta radi vještačenja u Odjeljenju za krim. tehniku MUP TK-a.

O poduzetim aktivnostima obaviješten je kantonalni tužilac.

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba