PU Tuzla – Rasvijetljena 4 KD “Razbojništva”

14.01.2013 12:49

 

Službenici OKP PU Tuzla su operativnim radom na rasvjetljavanju krivičnih djela “Razbojništvo”, počinjenih na području općine Tuzla, došli do saznanja o mogućim počiniocima, a radi se o A.D., rođen 1983.godine iz Tuzle i D.B., rođen 1988.godine iz Tuzle.

A.D. i D.B. su lišeni slobode i privedeni u službene prostorije PU Tuzla radi kriminalističke obrade, zbog postojanja osnova sumnje da su u mjesecu decembru 2012.godine, na području općine Tuzla, uz prijetnju nožem, ili prijetnju fizičkim napadom, ili upotrebom fizičke sile, počinili ukupno četiri krivična djela “Razbojništva”, gdje su objekat napada bile tri trgovinske radnje i jedna plinara, a predmet otuđenja novac i jedan mobilni telefon.

Postupajući po Naredbama Kantonalnog suda, izvršeni su pretresi stambenih objekata koja koriste navedena lica, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti odjevni predmeti (koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela “Razbojništva”), te mobilni telefoni koji su takođe privremeno oduzeti radi daljnjih provjera i vještačenja.

A.D. i D.B. su uz Izvještaj predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzla na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili četiri (4) krivična djela “Razbojništva”.

Službenici Odjeljenja krim. policije PU Tuzla nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju i rasvjetljavanju i drugih počinjenih krivičnih djela, s kojima se navedena lica direktno ili indirektno mogu dovesti u vezu.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba