PU Kalesija – Rasvijetljeno KD “Teške krađe”

31.01.2013 14:43

Dana, 30.01.2013.godine službenici policije PU-PS Kalesija su, nakon zaprimljene prijave od uposlenika BH Telecom da je NN lice ili više njih izvršilo tešku krađu nad baznom stanicom – repetitorom vl. BH Telecoma na području općine Kalesija, izašli na lice mjesta gdje su potvrdili navode prijave.

Brzom intervencijom službenika policije i pregledom užeg i šireg područja, uočeno je putničko motorno vozilo u kojem su primjećeni predmeti koji najvjerovatnije potječu iz navedenog KD-a (16 akumulatora, 15 elek. kablova i drugi predmeti), dok su se u vozilu nalazila dva lica 43-godišnjak i 25-godišnjak, oba nastanjena u Tuzli.

Predmeti koji su pronađeni u vozilu su privremeno oduzeti radi daljnjih provjera, a lica su lišena slobode i privedena u službene prostorije PS Kalesija radi kriminalističke obrade, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Teške krađe”.

O navedenom je obaviješten kantonalni tužilac, a službenici OKP PU Kalesija nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju ovog KD-a.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba