Sastanak ministra MUP TK sa predstavnicima Udruženja demobilisanih policajaca 92-95 “Manevarac” Tuzla

31.01.2013 15:34

 

Ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amir Husić primio je danas, 31.01.2013.godine u prostorijama MUP TK-a u radnu posjetu predstavnike Udruženja građana demobilisanih policajaca 1992-1995. “Manevarac” Tuzla, i to: predsjednika Skupštine Udruženja Mirzada Okanovića,  zamjenika Miralema Bajrektarevića, člana Predsjedništva Udruženja Josipa Dusparu i sekretara Suada Ajdaslića.

Predstavnici navedenog Udruženja, čiji su članovi bivši pripadnici manevarskih jedinica i ratnih policijskih stanica, upoznali su ministra Husića sa svojim dosadašnjim i budućim radom, ciljevima koji se između ostalog ogledaju u ostvarivanju prava njihovih članova, rješavanju statusnih pitanja demobilisanih policajaca, ostvarivanje boljeg društvenog položaja ove populacije, te ukazivanju na značaj i ulogu demobilisanih policajaca u borbi protiv agresije na BiH.

Ministar MUP TK-a Amir Husić je nakon upoznavanja sa članovima i radom Udruženja “Manevarac”, izrazio podršku njihovom radu i ciljevima, kao i spremnost za uspostavljanje buduće saradnje i pomoći u daljnjem radu.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba