Izvršena 2 pretresa u općinama Sapna i Doboj – Istok

07.02.2013 13:18

Dana, 06.02.2013.godine službenici OKP PU Kalesija i PS Sapna su na osnovu naredbe Općinskog suda Kalesija izvršili pretres kuće i pomoćnih prostorija vl. H.B., na području općine Sapna. Prilikom pretresa pronađeni su sljedeći predmeti: jedna puška M-48, 56 metaka različitog kalibra, dva okvira automatske puške, pištoljski okvir i zatvarač od puške.

Pronađeni predmeti su privremeno oduzeti, dok je u službenim prostorijama PS Sapna obavljen razgovor sa H.B., zbog postojanja osnova sumnje da se može dovesti u vezu sa krivičnim djelom “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”. O navedenom je obaviješten kantonalni tužilac, a službenici PU Kalesija poduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju ovog krivičnog djela.

Istog dana, službenici OKP PS Doboj Istok su na osnovu naredbe Općinskog suda Gračanica, izvršili pretres kuće koju koristi S.M., na području općine Doboj-Istok, obzirom da su postojala saznanja da isti posjeduje pištolj NN marke. Prilikom pretresa pronađen je gasni pištolj, jedan okvir za gasni pištolj s osam metaka, devet manevarskih metaka i drugi predmeti. Pronađeni predmeti su privremeno oduzeti, a službenici policije nastavljaju daljnje mjere i radnje iz svoje nadležnosti u vezi navedenog događaja

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba