PU Tuzla – Rasvijetljena 3 KD “Teške krađe” i 1 KD “Nanošenje TTP”

08.02.2013 10:44

Službenici krim. policije PU Tuzla su radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela “Teške krađe”, počinjenih nad baznim stanicama mobilnih operatera BH Telecoma i HT Eroneta, u vremenskom periodu od 24. do 31.01.2013.godine, od strane NN lica, na području općine Tuzla, došli do saznanja o mogućim počiniocima, a radi se o 43-godišnjaku i i 25-godišnjaku, oba nastanjena u Tuzli.

Nad navedenim licima izvršena je kriminalistička obrada, zbog postojanja osnova sumnje da su u navedenom periodu počinili jedno KD Teške krađe nad baznom stanicom vl. HT Eroneta, te dva krivična djela Teške krađe nad baznim stanicama BH Telecoma, kojom prilikom su predmet otuđenja bile baterije za dopunsko napajanje, kablovi i dr. predmeti.

Nakon dokumentovanja ovih krivičnih djela Kantonalnom tužilaštvu Tuzla biće dostavljen Izvještaj protiv navedenih lica. Inače, riječ je o licima koja se dovode u vezu s izvršenjem KD Teške krađe nad baznom stanicom BH Telecoma, koje je izvršeno 30.01.2013.godine na području općine Kalesija.

Takođe, službenici OKP PU Tuzla su operativnim radom na rasvjetljavanju krivičnog djela “Nanošenje teške tjelesne povrede” koje je izvršeno dana 07.01.2013.godine u Tuzli nad M.S. iz Tuzle, došli do saznanja o mogućem počiniocu istog, a radi se o S.H., rođen 1984.godine iz Tuzle. Nad S.H. je u službenim prostorijama PU Tuzla izvršena krim. obrada, dok će Kantonalnom tužilaštvu Tuzla biti podnešen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv istog. (01.02.2013.god.)

Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba