Uprava policije MUP TK – Aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga

18.02.2013 10:34

 

Policijski službenici Uprave policije su u vremenskom periodu od 15. do 17.02.2013.godine, nastavljajući sa provođenjem pojačanih mjera i radnji na sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga na području Tuzlanskog kantona, izvršili pretres jedne porodične kuće i pomoćnih objekata, dva putnička motorna vozila i više lica, kojom prilikom su pronašli i privremeno oduzeli određenu količinu materija, koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu.

Naime, dana, 15.02.2013.godine službenici OKP PU Živinice su postupajući po Naredbi Općinskog suda Živinice izvršili pretres porodične kuće i putničkog motornog vozila, na području općine Živinice, kojom prilikom je u kući pronađena manja količina praškaste materije. Pronađena materija je izuzeta radi vještačenja u Odjeljenju za krim. tehniku MUP TK-a, dok je na okolnosti posjedovanja navedene materije u službenim prostorijama PU Živinice obavljen razgovor sa licem koje živi u navedenoj kući.

Dana, 16.02.2013.godine u Tuzli, službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP TK-a izvršili su pretres tri lica iz Tuzle i jednog pmv., kojom prilikom je u vozilu pronađena manja količina materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “cannabis”, a koju je odbacilo lice koje koristi navedeno vozilo. Lice je lišeno slobode i privedeno u službene prostorije MUP TK-a radi kriminalističke obrade, dok je pronađena materija privremeno oduzeta radi vještačenja.

Dana, 17.02.2013.godine u Tuzli, službenici OKP PU Tuzla su izvršili pretres jednog lica kojom prilikom je kod istog pronađena manja količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “heroin”. Lice je lišeno slobode i privedeno u službene prostorije PU Tuzla radi kriminalističke obrade, dok je pronađena materija privremeno oduzeta radi vještačenja.

O navedenim događajima je obaviješten kantonalni tužilac, a službenici policije nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju istih.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba