Otkriveni počinioci lažne dojave o postavljenoj bombi u MSŠ Srebrenik

15.03.2013 12:15

Dana, 14.03.2013.godine oko 09,00 sati PS Srebrenik zaprimila je prijavu da je Mješovitoj srednjoj školi Srebrenik, od strane NN lica, prijavljeno da je u školi postavljena eksplozivna naprava – bomba. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici koji su izvršili evakuaciju učenika i nastavnog osoblja, poduzeli sve neophodne mjere i radnje u cilju zaštite ljudi i imovine, te obezbijedili unutrašnjost objekta i šire lice mjesta.

Uviđaj i kontradiverzioni pregled izvršili su policijski službenici OKP PU Gradačac – PS Srebrenik i Odjeljenja za kriminalističku tehniku i KDZ MUP TK-a, nakon čega je utvrđeno da je dojava bila lažna. O navedenom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzla.

Istog dana, operativnim radom policijski službenici Odjeljenja krim. policije PU Gradačac – PS Srebrenik su došli do saznanja o mogućim izvršiocima navedenog krivičnog djela, a radi se o četiri maloljetna učenika MSŠ Srebrenik.

Nad navedenim maloljetnicima, koji se mogu dovesti u vezu sa lažnom dojavom o postavljenoj bombi u MSŠ Srebrenik, izvršena je kriminalistička obrada uz prisustvo roditelja.

Nakon kompletiranja predmeta, protiv navedenih lica će biti podnesen izvještaj Kantonalnom tužlaštvu Tuzla zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Zloupotreba znaka za pomoć i opasnost”.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba