PS Srebrenik – Otkriven kradljivac metalnih šaht poklopaca

27.03.2013 08:32

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PS Srebrenik su radeći na rasvjetljavanju i otkrivanju izvršioca krivičnih djela “Krađe”” metalnih poklopaca šahtova, počinjenih u vremenskom periodu od 22.01. do 24.02.2013.godine na području općine Srebrenik, došli do saznanja da je mogući izvršilac M.M., rođen 1983.godine, nastanjen na području općine Srebrenik.

Nad M.M. je u službenim prostorijama PS Srebrenik izvršena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da je u navedenom vremenskom periodu, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, počinio osam (8) krivičnih djela “Krađe” u kojima je otuđeno ukupno četrnaest (14) metalnih poklopaca na štetu JP “Vodovod i kanalizacija” Srebrenik i fizičkih lica.

Dio otuđenih predmeta M.M. je dobrovoljno predao službenicima policije, i isti su vraćeni vlasniku JP “Vodovod i kanalizacija” Srebrenik.

Nakon kompletiranja predmeta, protiv M.M. će biti podnesen Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Tuzla, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Krađe” iz člana 286. KZ FBiH.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba