PS Centar/PU Tuzla – Lišene slobode dvije osobe zbog KD teške krađe

27.03.2013 08:34

Dana, 28.02.2013.godine u Tuzli, policijski službenici PS Centar – PU Tuzla lišili su slobode M.M., rođen 1985.godine iz Tuzle i A.S., rođen 1994.godine iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da su istog dana u Tuzli izvršili krivično djelo teške krađe nad parkiranim pmv. “Lada niva”, iz kojeg je otuđeno gorivo.

Naime, policijski službenici su obavljajući redovne poslove i zadatke na terenu, uočili dva NN lica kako najvjerovatnije vrše otuđenje goriva iz navedenog vozila, nakon čega su se ista počela udaljavati. Brzom intervencijom službenika policije jedno lice je sustignuto i lišeno slobode, a radi se o M.M., koji je priveden u službene prostorije PS Centar radi kriminalističke obrade. Istog dana, lišen je slobode i A.S., koji je takođe priveden u prostorije PS Centar radi kriminalističke obrade, dok su pregledom lica mjesta, pored navedenog vozila, pronađeni kanister i gumeno crijevo.

Daljnjim radom službenici policije su došli do saznanja da bi se u vozilu koje koristi M.M. mogli nalaziti predmeti koji potječu iz KD-a, te je nakon dobivene Naredbe izvršen pretres istog, kojom prilikom je pronađeno 5 kanistera sa gorivom, za koje se sumnja da potječe iz izvršenja KD teške krađe – otuđenja goriva iz autobusa na području općine Srebrenik, zatim 6 manjih pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “speed”, te razni alat i gumena crijeva.

O svemu je upoznat kantonalni tužilac, dok će nakon kompletiranja predmeta protiv M.M. i A.S. biti dostavljen Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Tuzla.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba