PU Živinice – Lišen slobode D.M. zbog KD teške krađe i krađe

27.03.2013 08:40

Policijski službenici PU Živinice su dana 12.03.2013.godine lišili slobode D.M., rođen 1988.godine iz Živinica, zbog postojanja osnova sumnje da je u periodu od 27.02. do 12.03.2013.godine počinio više krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata na području općine Živinice. Naime, postoje osnove sumnje da je D.M. u navedenom periodu izvršio provale: u porodičnu kuću iz koje su otuđeni mobilni telefoni, laptop, fotoaparat, nakit i dr., u putničko motorno vozilo iz kojeg je otuđen CD plejer i MP3 stik, u kladionicu iz koje je otuđena određena količina novca i u trgovinsku radnju iz koje je otuđeno više mobilnih telefona.

Tokom rada na rasvjetljavanju navedenih krivičnih djela, policijski službenici PU Živinice pronašli su i radi daljnjih provjera privremeno oduzeli predmete koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem ovih KD-a.

U službenim prostorijama PU Živinice nad D.M. je izvršena kriminalistička obrada, nakon čega je uz izvještaje predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzla na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio 3 KD teške krađe i 1 KD krađe, dok je zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo prikrivanje iz člana 300. stav 2. KZ FBiH nadležnom Tužilaštvu podnesen izvještaj protiv S.K., rođen 1995.godine, S.M., rođena 1985.godine i F.F., rođena 1962.godine, svi iz Živinica.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba