PU Tuzla – Izvršeni pretresi na tri lokacije u Tuzli

27.03.2013 08:41

Policijski službenici OKP PU Tuzla su, dana 13.03.2013.godine u Tuzli, uz asistenciju policijskih službenika PS Istok, PS Zapad i Jedinice policije za podršku MUP TK, postupajući po naredbi Kantonalnog suda Tuzla, izvršili pretres dva stana i jedne kuće, s ciljem pronalaska predmeta koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela teške krađe, razbojništva i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Prilikom pretresa stana koji koristi I.Đ., rođen 1989.godine iz Tuzle pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: 5 mobilnih telefona, digitalna vaga, povećalo sa baterijom, 7 bočica sa rastvorima, te praškasta materija za koju je vještačenjem utvrđeno da se radi o opojnoj drogi amfetamin u količini od 175 grama, dok pretresom stana koji koristi A.T. nisu pronađeni predmeti koji su traženi naredbom niti drugi predmeti koji potječu iz krivičnih djela. Pretresom kuće koju koristi E.S. pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: 3 kabla za el. instalaciju od motornih vozila, 4 odvijača, 4 ultra start paketa i 2 odjevna predmeta.

Prilikom pretresa, lišen je slobode I.Đ. nad kojim je u službenim prostorijama PU Tuzla izvršena kriminalistička obrada, nakon čega je danas, 14.03.2013.godine uz izvještaj predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzla na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba