PU Tuzla/PS Centar – Lišen slobode E.O. iz Tuzle zbog više KD teške krađe

24.04.2013 13:21

Dana 22.04.2013.godine oko 23,30 sati u Tuzli, policijski službenici PS Centar lišili su slobode E.O., rođen 1984.godine, nastanjen u Živinicama, za kojim je bila raspisana operativna potraga od strane PS Centar zbog KD teške krađe. Nad istim je 23.04.2013.godine u službenim prostorijama PS Centar izvršena kriminalistička obrada, tokom koje je zadokumentovano više krivičnih djela teške krađe.

Naime, postoje osnove sumnje da je E.O., koji je od ranije poznat policiji, u mjesecu aprilu 2013.godine počinio KD teške krađe nad šest podrumskih prostorija u stambenim zgradama u Tuzli.

Prilikom pretresa kod E.O. su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela: franc. ključ, četiri izvijača, manji nož, razni ključevi i dr., koji su privremeno oduzeti radi vještačenja. Takođe, policijski službenici PS Centar su pronašli i dva bicikla otuđena iz navedenih podrumskih prostorija, koja su vraćena vlasnicima.

O navedenom je obaviješten kantonalni tužilac, dok će protiv E.O. nakon dokumentovanja ovih krivičnih djela biti dostavljen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Tuzla.

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba