PU Tuzla – Pet osoba lišeno slobode zbog 2 KD teške krađe i 1KD razbojništvo

14.05.2013 13:08

Policijski službenici Odjeljenje kriminilastičke policije PU Tuzla su radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela na području općine Tuzla počinjenih u proteklom periodu lišili slobode A.B., rođen 1972. godine iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da je u vremenskom periodu od 03-07.05.2013. godine počinio krivično djelo teške krađe nad objektom JU Srednja Muzička škola Tuzla, gdje su predmet otuđenja bili veća količina metalni cijevi, elektro kablovi i druge stvari. Otuđeni predmeti u navedenom krivičnom djelu su od strane počinioca prodati u dvije otkupne stanice sekundarni sirovina na području općine Tuzla i Kalesija.

Daljnjim operativnim radom policijski službenici OKP PU Tuzla su lišili slobode V.H., rođen 1993. godine iz Tuzle , zbog postojanja osnova sumnje da je od mjeseca decembra 2012. godine do februara 2013. godine počinio krivično djelo teške krađe nad kućom vl. B.I. u naselju Crno Blato, općina Tuzla, kojom prilikom je iz unutrašnjosti objekta otuđio bušilicu. Pronađena bušilica je vraćena vlasniku, dok je Kantonalnom tužilaštvu Tuzla dostavljen Izvještaj o počinjenim navedenim krivičnim djelima.

Takođe policijski službenici OKP PU Tuzla su radeći na rasvjetljavanju KD razbojništva (izvršenog 13.03.2013. godine u Tuzli u ulici VI Bosanske Brigade nad 16-godišnjakinjom), pronašli i lišili slobode tri 16- godišnjaka koji su uz prijetnju nožem od iste otuđili mobilni telefon i 5 KM novca. Pronađeni mobilni telefon je vraćen vlasniku, dok je Kantonalnom tužilaštvu Tuzla dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Nakon kriminalističke obrade navedena lica su puštena iz službenih prostorija.

 

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba