PS Centar/PU Tuzla – Rasvjetljena tri KD-a krađe

21.05.2013 10:38

Policijski službenici PS Centar – PU Tuzla su dana 19.05.2013.godine u Tuzli, u ulici Rudarska sustigli i zaustavili putničko motorno vozilo “Golf” u kojem se nalazilo pet muških NN lica, a koje se prethodno nije zaustavilo na znak policijske patrole. Nakon toga, lica su legitimisana, te je utvrđeno da se radi o E.Z., rođen 1991.godine, E.R., rođen 1992.godine, E.R., rođen 1989.godine, M.F.,rođen 1994.godine i 17-godišnjaku, svi iz Lukavca.

Prilikom kontrole u prtljažniku navedenog vozila uočena su tri željezna poklopca od šahtova, za koje je daljim operativnim provjerama utvrđeno da su otuđeni u Tuzli, u ulicama Aleja A. lzetbegovića, ZAVNOBIH-a i Sarajevska.

Nad navedenim licima je u službenim prostorijama PS Centar izvršena kriminalistička obrada, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili tri krivična djela krađe.

O navedenom je obaviješten kantonalni tužilac, a policijski službenici PS Centar nastavljaju rad na daljnjem dokumentovanju ovih krivičnih djela, nakon čega će Kantonalnom tužilaštvu Tuzla biti dostavljen odgovarajući izvještaj.

 

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba