U Tuzli lišen slobode 26-godišnji A.Ž. zbog KD razbojništvo i KD teška krađa

23.05.2013 12:30

Dana 25.03.2013. godine PS Živinice je zaprimila prijavu da je istog dana oko 09,40 sati od strane NN lica, uz prijetnju pištoljem, izvršeno krivično djelo razbojništvo nad vlasnicom TR “Zlatar” u Živinicama, u ulici Pašage Gogića, kojom prilikom su iz unutrašnjosti objekta otuđeni zlatni lančići i oko 100 KM, čime je vlasnici prema njenoj izjavi pričinjena ukupna materijalna šteta od oko 10.000 KM.

O navedenom je obaviješten kantonalni tužilac, a uviđaj su izvršili policijski službenici OKP PU Živinice. Istog dana u Tuzli, u saradnji policijskih službenika PU Tuzla i PU Živinice, pronađen je i lišen slobode A.Ž. rođen 1986.godine iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo, dok je nakit koji najvjerovatnije potječe iz ovog KD-a pronađen kod N.M., rođen 1974.godine, koji je takođe lišen slobode zbog sumnje da je od A.Ž. kupio otuđeni zlatni nakit. Oba lica će nakon kriminalističke obrade biti predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzla na dalje postupanje.
Takođe, policijski službenici OKP PU Tuzla su izvršili kriminalističku obradu nad A.Ž., zbog postojanja osnova sumnje da je na području općine Tuzle u mjesecu februaru 2013.godine, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, zajedno sa još jednim licem, počinio 4 krivična djela teške krađe nad kućom vl. K.M., kućom vl. Z.Đ., stanom vl. H.T. i firmom u Tuzli, kojom prilikom su pribavljani novac, alat, pištolj, televizor i dr. Policijski službenici OKP PU Tuzla nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela, te će Kantonalnom Tužilaštvu Tuzla biti podnesen odgovarajući izvještaj.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba