PU Tuzla/PS Centar – Lišen slobode E.O. iz Živinica zbog provala u podrumske prostorije

23.05.2013 12:31

 

Policijski službenici PS Centar – PU Tuzla su operativnim radom na terenu, došli do saznanja o mogućem počiniocu KD-a teške krađe i KD-a teške krađe u pokušaju nad ukupno 17 podrumskih prostorija stambenih zgrada u Tuzli, počinjenih u mjesecu martu 2013.godine u Tuzli, a radi se o E.O., rođen 1984.godine, nastanjen na području općine Živinice. Dana, 28.03.2013.godine E.O. je lišen slobode i priveden u službene prostorije PS Centar radi kriminalističke obrade, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio navedena KD-a, gdje su predmet otuđenja bili alat, alkoholno piće, ribarski pribor, biciklo i dr.

Izvršenim pretresom kod E.O. su pronađeni predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem ovih krivičnih djela, i to: dva franc. ključa, dva izvijača, manji nož na preklop, baterijska lampa, tri ključa, polomljeni cilindar brave i dva polomljena katanca. Pronađeni predmeti su privremeno oduzeti i isti će biti proslijeđeni na vještačenje.

O navedenom je obaviješten kantonalni tužilac, dok će protiv E.O. nakon dokumentovanja ovih krivičnih djela Kantonalnom tužilaštvu Tuzla biti dostavljen izvještaj.

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba