Učenici osnovnih škola u pratnji RPZ policajaca posjetili Kid’s festival

14.06.2013 10:49

(13.06.2013.) Učenici osnovnih škola Tuzlanskog kantona su i ove godine, u pratnji policijskih službenika zaduženih za rad policije u zajednici iz Policijskih stanica MUP TK-a, učestvovali na 10. tradicionalnom međunarodnom festivalu za djecu i mlade – “Kid’s festival”, koji se održavao u Sarajevu, u periodu od 07. do 11.06.2013.godine.

Bila je ovo prilika za učenike iz Tuzle, Srebrenika, Kladnja, Živinica i dr. mjesta na području našeg kantona da prisustvuju  najvećem nezavisnom događaju za djecu i mlade u jugoistočnoj Europi, te uzmu učešće u raznovrsnom i bogatom programu sa velikim brojem edukativno-zabavnih radionica, performansi, animacija i sl.

Treba napomenuti da je učešće na ovogodišnjem festivalu, kao i prethodnih godina, organizovano u saradnji sa menadžmentom pojedinih općina TK-a, javnim ustanovama i privrednim društvima, te da se ovakvim vidom kontinuirane uspješne saradnje kroz implementaciju projekta „Rad policije u zajednici“ učvršćuje saradnja policije sa građanima, različitim institucijama, društvenim subjektima i dr.

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba