PS Srebrenik – Otkriven počinioc 6 KD krađe

30.07.2013 10:18

(24.07.2013.god.) Policijski službenici PS Srebrenik su operativnim radom na rasvjetljavanju i otkrivanju počinioca KD-a iz oblasti imovinskih delikata, došli do saznanja o mogućem počiniocu KD-a krađe telefonskog kabla, počinjenih u proteklom periodu na području općine Srebrenik, a radi se o A.F., rođen 1985.godine nastanjen na području općine Srebrenik.

A.F. je lišen slobode i priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade, zbog postojanja osnova sumnje da je u vremenskom periodu od 23.06. do 13.07.2013.godine, na području općine Srebrenik, počinio šest krivičnih djela krađe tel. kabla (ukupno oko 1350 metara) sa stubova na dijelu pruge Brčko – Banovići, na štetu Željeznica FBiH.

Prema saznanjima policije dio bakrene žice od navedenog kabla je prodat stanici za otkup sekundarnih sirovina, dok je jedan dio otuđenog kabla pronađen i vraćen oštećenom preduzeću.

Protiv A.F. je Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD krađe iz člana 286. stav 1. KZ F BiH.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba