Učešće ekipe MUP TK-a na Svjetskom prvenstvu u malom fudbalu za policijske službenike

30.10.2013 09:33

Ministar MUP TK-a Zoran Teofilović i v.d. policijski komesar Samir Aljukić sa saradnicima upriličili su danas (14.10.2013.godine) u prostorijama MUP TK-a prijem za ekipu MUP TK-a koja se, nakon osvojenog petog mjesta, vratila s ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u malom fudbalu za policajce.

Učešćem na navedenom turniru ekipa MUP TK-a je i ove godine dostojno prezentovala našu državu i Tuzlanski kanton, kako na sportskom, tako i na kulturnom i edukacijskom planu, kroz razmjenu iskustava sa službenicima iz drugih država.

Svjetski dvostruki prvak 2010. i 2011.godine (ekipa MUP TK) ove godine zauzeo je peto mjesto. Naime, naša ekipa se, nakon grupne faze takmičenja gdje je osvojila prvo mjesto ispred ekipa predstavnika Njemačke, Rusije, Italije, Poljske, Brazila, Holandije, Mađarske i Španije, plasirala u šesnaestinu finala gdje je sa 4:0 pobijedila Skopje , a zatim osminu finala gdje je sa 4:1 pobjedila NTCA Budapest i u četvrtfinalu izgubila poslije velike borbe od Bugarske ekipe Granichar 1887 sa rezultatom 2:0. U jakoj konkurenciji policajci nisu mogli više zbog povreda koje su zadesile ekipu, a samo odsustvo kapitena ekipe zbog povrede je značajno uticalo na igru i bolji plasman MUP TK.

Inače, riječ je o tradicionalnom takmičenju, koje se ove godine održavalo 31. put, od 7. do 11. oktobra 2013.godine u gradu Eibergenu, u Holandiji.

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba