MUP TK-a

28.11.2013 14:33

Dana, 27.11.2013 godine policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP TK-a su na području općine Tuzla, zaustavili pmv. marke “Audi”, kom prilikom su legitimisali i izvršili pretres dva lica, i kod 26-godišnjaka, nastanjen na području općine Lukavac su pronašli veče pakovanje sa materijom nepoznatom sadržaja, kao i manju količinu praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “heroin”.

 

Takođe, istog dana na području općine Lukavac policijski službenici su po Naredbi Općinskog suda Lukavac, izvršili pretres kuće dvorišta, pmv i drugih objekata koji koristi 26-godišnjak, kom prilikom su pronađene dvije vage i veće pakovanje smeđkaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “heroin”.

Pronađena materije je izuzeta, a nad licima je izvršena kriminalistička obrada. O navedenom događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP TK-a u saradnji sa policijskim službenicima OKP PS Istok su podnijeli Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Tuzla o učinjenom krivičnom djelu protiv 26-godišnjaka, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238 stav 1 KZ F BiH.

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba