Otkriven počinilac deset krivičnih djela

13.01.2014 08:00

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (PU-PS Živinice) su radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, počinjenih u proteklom periodu na području općine Živinice, došli do saznanja o mogućem počiniocu, a radi se o S.B., rođen 1995.godine nastanjen na području općine Živinice.

Dana, 08.01.2014.godine S.B. je lišen slobode i priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio ukupno osam krivičnih djela teške krađe i dva krivična djela krađe na štetu privatnih i fizičkih lica.

Predmet otuđenja u navedenim krivičnim djelima bili su uglavnom vodomjeri, oprema iz trafostanica, metalni predmeti i dr.

Operativnim radom, policijski službenici su pronašli i privremeno oduzeli određenu količinu predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelima, i isti će biti vraćeni vlasnicima.

O navedenom je obaviješten kantonalni tužilac, a policijski službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju pomenutih krivičnih djela i podnošenju Izvještaja Kantonalnom tužilaštvu TK-a.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba