Održan sastanak menadžmenta Uprave policije MUP TK-a sa sindikalnim predstavnicima firmi

20.02.2014 13:26

Danas je u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona održan radni sastanak menadžmenta Uprave policije sa predstavnicima sindikata firmi iz Tuzle: „Dita“, „Poliolhem“, „Polihem“, „Guming“, „Hotel Tuzla“, „Tuzla Putevi“ i „CPM“, na kojem je razgovarano o aktuelnim pitanjima i zahtjevima radnika, koji se prije svega odnose na proces privatizacije, kao i dosadašnjim aktivnostima policije tokom preduzetih istražnih radnji u vezi navedene problematike.

Takođe je razgovarano i o aktuelnim pitanjima koja se odnose na poboljšanje statusa radnika, posebno u segmentu ugroženosti osnovnih prava (zdravstveno osiguranje, neisplaćene plate, neuvezan radni staž i sl.).

Ovom prilikom, menadžment Uprave policije MUP TK-a dao je punu podršku mirnim i dostojanstvenim protestima radnika u cilju rješavanja navedenih statusnih pitanja.

Zaključeno je da će i u narednom periodu Uprava policije MUP TK-a zajedno sa pravosudnim i drugim relevantnim institucijama nastaviti aktivnosti u cilju iznalaženja adekvatnih rješenja.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba