Rasvijetljena tri krivična djela razbojništva

09.07.2014 12:54

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (OKP PU Lukavac) su radeći na rasvjetljavanju KD-a razbojništva (izvršenih nad radnicama dvije sportske kladionice na području općine Lukavac, u mjestu Poljice 06.01.2014.godine i mjestu Turija 07.01.2014.godine) došli do saznanja da se u vezu sa navedenim krivičnim djelima mogu dovesti I.A., rođen 1986.godine i E.S., rođen 1984.godine, oba nastanjena na području općine Lukavac.

Dana 08.01.2014.godine, policijski službenici su izvršili pretres kuće koju koristi I.A., kojom prilikom je pronađena manja količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „marihuana“, kao i jedan nož. Uz saglasnost kantonalnog tužioca, I.A. i E.S. su lišeni slobode i privedeni u službene prostorije radi kriminalističke obrade, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili KD razbojništvo, te će isti uz Izvještaj biti predati Kantonalnom tužilaštvu TK-a.

Takođe, policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (PS Banovići – PU Živinice) su radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela razbojništvo nad radnicom sportske kladionice u Banovićima (izvršenog 07.01.2014.godine), lišili slobode D.Ć., rođen 1988.godine i I.R., rođen 1990.godine, oba nastanjena na području općine Banovići, koji su privedeni u službene prostorije radi kriminalističke obrade, zbog postojanja osnova sumnje da se dovode u vezu s počinjenjem ovog krivičnog djela.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba