Oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa KD Nedozvoljena trgovina

11.11.2014 14:25

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a su, početkom mjeseca novembra, zaprimili prijavu od Uprave za indirektno oporezivanje BiH Regionalni centar Tuzla da se u poslovnom objektu na području općine Gradačac koji koristi S.O. vrši nedozvoljeni promet robama široke potrošnje, mineralnih đubriva, prehrambenih artikala i dr.

Postupajući po navodima prijave, policijski službenici su u saradnji sa Kantonalnom tužilaštvom TK-a sačinili Prijedlog zahtjeva za pretresanje navedenog poslovnog objekta, na osnovu čega je Općinski sud Gradačac izdao Naredbu za pretresanje.

Prilikom realizacije navedene Naredbe, pronađena je i privremeno oduzeta veća količina mineralnog đubriva, duhana i proizvoda od duhana, alkoholnog pića, sokova i mineralne vode, proizvoda od plastike, sredstava za čišćenje i higijenu, prehrambenih i drugih artikala. Ukupna vrijednost oduzete robe procjenjuje se na preko 30.000 KM.

Po okončanju istrage, Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona će biti dostavljen Izvještaj protiv S.O., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nedozvoljena trgovina iz člana 267. Krivičnog zakona FBiH.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba