Otkriveni izvršioci više krivičnih djela

26.12.2014 14:28

Policijski službenici Uprave policije MUP TK (PU Gračanica) su radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela, počinjenih u proteklom periodu na području koje pokriva ova PU, došli do saznanja o mogućim počiniocima više KD-a iz oblasti imovinskih delikata i KD-a koja se odnose na zloupotrebu opojnih droga. S tim u vezi, u vremenskom periodu od 19.12. do 23.12.2014.godine izvršena je kriminalistička obrada nad: S.M., rođen 1994.godine, O.H., rođen 1993.godine, O.A., rođen 1995.godine, A.T., rođen 1979.godine, J.M., rođen 1989.godine i Dž.S., rođen 1978.godine, svi nastanjeni na području općine Gračanica.

Naime, postoje osnove sumnje da su S.M. i J.M (kod kojih je pronađena određena količina sjemenki koje svojim izgledom asociraju na sjemenke „cannabisa“ i materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „cannabis“ i „speed“) počinili KD-a Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, osnove sumnje da je S.M. počinio KD Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija (lovačke puške), te osnove sumnje da je Dž.S. (kod kojeg su pronađeni ostaci materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „cannabis“ i „heroin“, dvije korištene šprice s iglama i dr. predmeti) počinio KD Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Takođe, rasvijetljena su i sljedeća krivična djela: Krađa goriva i akumulatora iz motornog vozila za koje postoje osnove sumnje da su ga počinili O.A., O.H. i S.M., Teška krađa nad putničkim motornim vozilom za koje postoje osnove sumnje da su ga počinili O.A. i S.M., kao i KD Narušavanje nepovredivosti doma za koje postoje osnovi sumnje da ga je počinio A.T. (provala u lovačku kuću).

Nakon kompletiranja predmeta, protiv navedenih lica će Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti podnešeni odgovarajući Izvještaji.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba