Lišena slobode tri lica zbog KD Nasilničko ponašanje

07.01.2015 13:03

Policijski službenici PU Tuzla su dana 28.12.2014.godine zaprimili prijavu da su, od strane tri NN lica, fizički napadnuti 52-godišnjak i 43-godišnjakinja (bračni par) u kući na području grada Tuzla, kojom prilikom su isti zadobili tjelesne povrede, nakon čega su se NN lica udaljila sa mjesta događaja.

O navedenom je obaviješten kantonalni tužilac, a uviđaj su izvršili policijski službenici OKP PU Tuzla, koji su operativnim radom na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela došli do saznanja o mogućim počiniocima istog. Radi se o I.R., rođen 1996.godine, E.R., rođen 1989.godine i A.R., rođen 1981.godine, svi nastanjeni na području općine Lukavac.

Navedena lica su lišena slobode i privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Nasilničko ponašanje iz člana 362. stav 2. u sticaju sa KD Narušavanje nepovredivosti doma iz člana 184. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Nakon kompletiranja predmeta, Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona će biti podnesen Izvještaj protiv navedenih lica.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba