Pretresom dva lica u Tuzli pronađena opojna droga

26.02.2015 12:15

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a (PU Tuzla i Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga SKP) su radeći na poslovima i zadacima borbe protiv zloupotrebe opojnih droga, dana 25.02.2015.godine izvršili zaustavljanje putničkog motornog vozila, u kojem su se nalazili S.M., rođen 1996.godine i B.Ć., rođen 1996.godine, oba iz Tuzle.

Zbog postojanja osnova sumnje da posjeduju opojnu drogu, te da će istu sakriti, uništiti ili riješiti se iste, a koja se treba od njih oduzeti i upotrijebiti kao dokaz u krivičnom postupku, izvršen je pretres navedenih lica, kojom prilikom je kod S.M. pronađeno jedno veće pvc. pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuana“ i jedan tzv. „džoint“, dok je kod B.Ć pronađeno jedno veće pvc. pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuana“ i digitalna vaga.

S.M. i B.Ć. su potom lišeni slobode i privedeni u službene prostorije radi kriminalističke obrade, dok su pronađeni predmeti privremeno oduzeti.

O događaju je upoznat tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzla, a policijski službenici poduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju istog.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba