Otkriven počinilac KD-a Teška krađa

19.03.2015 15:00

Dana, 18.03.2015.godine PS Srebrenik je zaprimila prijavu da je u vremenskom periodu od 15. do 18.03.2015.godine na području općine Srebrenik, od strane jednog ili više NN lica, izvršeno krivično djelo Teška krađa na štetu „Elektroprijenosa BiH“ (demontiranje i otuđenje više metalnih ploča i profila sa tri dalekovodna stuba).

Policijski službenici su, postupajući po zaprimljenoj prijavi, poduzeli mjere i radnje na rasvjetljavanju navedenog KD-a, pri čemu su došli do saznanja o mogućem izvršiocu istog, a radi se o E.Z., rođen 1995.godine nastanjen na području općine Srebrenik.

U službenim prostorijama izvršena je kriminalistička obrada nad E.Z., koji je tom prilikom priznao izvršenje navedenog KD-a, te policijskim službenicima dobrovoljno predao otuđene predmete.

O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a nakon kompletiranja predmeta protiv E.Z. će Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti podnesen Izvještaj, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD Teška krađa iz člana 287. stav 1. tačka b. Krivičnog zakona FBiH.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba