Izvršeni pretresi na 9 lokacija

16.07.2015 11:35

Postupajući po Operativnom planu kao i Naredbama za pretres od strane Općinskih sudova sa područja TK-a, policijski službenici Uprave policije SKP MUP TK-a u saradnji sa policijskim službenicima PU Tuzla, PU Živinica i PU Kalesije su dana 15. jula 2015. godine , izvršili pretres na devet lokacija  kuća, pomoćnih objekata i automobila koje koriste: H.M., P.T., A.J.., J.B., Z.B., A.B., A.B. i A.H. i N.H., zbog osnova sumnje da određeni broj osoba neovlašteno drži  oružje, eksplozivne materije i municiju, te druge predmete koje se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem drugih krivičnih djela.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeta određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“, 21 komada municije raznih kalibara, više komada municije cal. 5,57,  jedna pumparica, gasni pištolj cal. 9 mm, jedan okvir od pištolja, dva okvira od automatske puške sa 60 komada municije cal. 7,62 i dr. predmete.

Nakon završenih pretresa,  tri lica su lišena slobode i privedena u službene prostorije MUP TK-a  radi kriminalističke obrade.

O izvršenim pretresima je upoznat kantonalni tužilac, dok će protiv dva lica Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti podnešen Izvještaj, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ iz člana 371. KZ FBiH., a za jedno lice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivivično djelo „Posjedovanje i omogućivanja uživanja opojnih droga iz člana 239. KZ FBiH.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba