Pronađene stabljike indijske konoplje

13.08.2015 10:23

Postupajući po Naredbi Općinskog suda u Gračanici, policijski službenici OKP PS Gračanica su dana 12.08.2015.godine u 06,30 sati, izvršili pretres kuće, dvorišta i pomoćnih objekta koje koristi B.A. rođen 1995.godine iz Doborovaca, općina Gračanica.

Prilikom pretresa pronađeno je 6 većih stabljika indijske konoplje visine od 190-240 cm, dvije veće prosušene stabljike indijske konoplje, 201 sjemenka upakovana u pvc. ambalažu, jedna pvc. vrećica u koju je upakovana neutvrđena količina suhe biljne materije spremne za konzumiranje.

Na licu mjesta je pronađen B.A. kojem je tom prilikom oduzeta sloboda zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl. 238 st. 1. KZ FBiH.

O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac koji je naredio provođenje određenih radnji i kriminalističku obradu navedenog lica, nakon koje je isti pušten na slobodu. Protiv B.A. će nadležnom Kantonalnom tužilaštvu biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba