Otkriven počinioc više krivičnih djela

25.09.2015 10:39

Dana, 24.09.2015. godine oko 02,30 sati PS Kalesija zaprimila je prijavu da je od strane NN počinioca u vremenskom intervalu od 01,30 do 02,30 sati u Jelovom Brdu zapaljen autobus koji je u potpunosti izgorio, takođe su zapaljeni: nastrešnica za odmor, drva za ogrev u dvorištu porodične kuće i čardak za kukuruz. U međuvremenu je u Gojčinu zapaljen šadrvan, više sijena, a i oštećena je mermerna ploča.

Na lice mjesta su izašli službenici Sektora krim. policije MUP-a TK-a, inspektori PPZ MUP-a TK-a, OKP PU Kalesija, kao i pripadnici vatrogasne jedinice Kalesija koji su ugasili požare. Operativnim radom na terenu došlo se do informacija o mogućem izvršiocu, a radi se o J.J. rođenom 1982. godine iz Osmaka RS. U saradnji sa kolegama CJB Bijeljina-PS Osmaci navedeno lice je pronađeno, lišeno slobode i privedeno u službene prostorije PS Kalesija radi kriminalističke obrade. Tokom kriminalističke obrade J.J. je priznao izvršenje navedenih KD, kao i KD Teške krađe koju je počinio isto veče u Gojčinu. Prilikom obilaska terena pronađeni su predmeti izvršenja navedenih KD kao i predmeti koji potiču iz KD Teške krađe u Gojčinu.

O događaju je obaviješten dežurni Kantonalni tužilac koji je naredio da se protiv J.J. pripremi Izvještaj o počinjenom KD Paljevine u sticaju sa krivičnim djelima: Izazivanje opće opasnosti, Povreda mira pokojnika, Izazivanje rodonosne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti i Teške krađe. Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih kriivčnih djela.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba