Otkriveni prevaranti

07.12.2015 15:22

Dana,  05.12.2015. godine u 19,30 sati u Tuzli u ulici 115 HVO brigade, policijski službenici PS Istok/PU Tuzla su kontrolisali pmv.  marke „Audi“, reg.oznaka K60-M-506, a koje se dovodi u vezu sa izvršenim krivičnim djelima „ Prevare“. Kontrolom je ustanovljeno da vozilom upravlja D.M. rođen 1979. godine iz Zvornika, dok se na mjestu suvozača nalazilo lice U.V. rođen 1948. godine iz Bijeljine.

Izvršenim provjerama u PS Zvornik, utvrđeno je da su navedena lica višestruki povratnici u vršenju KD „Prevare, te da je za jednim od njih raspisana Centralna potraga od strane Osnovnog suda Bijeljina. Takođe je utvrđeno da se navedena lica dovode u vezu sa izvršenjem više KD „Prevara“ (pri kupovini domaćih životinja: krava i teladi) na području PU Tuzla.

Navedenim licima je oduzeta sloboda a vozilo koje su koristili je privremeno oduzeto. Radeći na navedenom događaju, službenici OKP PU Tuzla su dana 06.12.2015. godine u službenim prostorijama izvršili kriminalističku obradu nad D.M. i U.V. kom prilikom su isti priznali izvršenje dva krivična djela „Prevare“ na području Tuzle.  Lice U.V. je predato Sudskoj policiji Republike Srpske zbog raspisane potrage Osnovnog suda Bijeljina, dok je D.M. pušten na slobodu. U saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom TK-a službenici OKP PU Tuzla nastavljaju rad na navedenom krivičnom djelu.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba