Pronađena ukradena vozila i otkriveni počinioci KD

13.01.2016 12:38

Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela „Krađe“ i „Teške krađe“ počinjenih 11 i 12.01.2016. godine na području Tuzle, gdje su predmet krivičnih djela bile trgovinske radnje, garaže i pmv, službenici Uprave policije MUP-a TK-a (OKP PU Tuzla), su dana 12.01.2016. godine u Slavinovićima pronašli otuđeno pmv „VW“ Golf 2 (otuđeno prethodne noći u Simin Hanu), koje je nakon izvršenog uviđaja vraćeno vlasniku.

Službenici OKP PU Tuzla su 12.01.2016. godine na području Gornje Tuzle pronašli pmv „Golf 3“ u kome su se nalazili i predmeti koji potiču iz krivičnog djela „Teške krađe“ nad trgovinskom radnjom u Gornjoj Tuzli. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je pomenuto vozilo otuđeno 11.01.2016. godine u Bijeljini.

U saradnji sa kolegama iz SJB Bijeljina potvrđeni su navodi o otuđenju, obaviješten je vlasnik vozila kome je ono vraćeno. Daljim operativnim radom na terenu, utvrđeno je otuđenje i pmv. „Hundai Accent“ u Gornjoj Tuzli koje je pronađeno na području Tetime i vraćeno vlasniku. Takođe, službenici PS Istok su u Gornjoj Tuzli pronašli i ukradeno pmv. „Fiat Tipo“ koje je otuđeno 11.01.2015. godine na području Kalesije, vozilo je nakon obavljenog uviđaja vraćeno vlasniku.

Poduzimanjem odgovarajućih operativno-taktičkih radnji na terenu, službenici OKP PU Tuzla su došli do saznanja o mogućim izvršiocima navedenih krivičnih djela a radi se o: A.G. i Đ.S. U saradnji sa kolegama SJB Bijeljina lice Đ.S. je pronađeno i lišeno je slobode zbog KD „Otuđenja pmv.“ „Golf 3“ na području Bijeljine. Službenici OKP PU Tuzla su u Bijeljini izvršili kriminalističku obradu nad licem Đ.S. koji je u prisustvu svog branioca priznao izvršenje sedam (7) KD „Teške krađe“ i „Otuđenja pmv“. Nakon kriminalističke obrade protiv Đ.S. će nadležnom Kantonalnom tužilaštvu biti dostavljen Izvještaj o počinjenim KD „ Teške krađe“ čl. 287 KZ FBiH i KD „Krađe“ čl. 286 KZ FBiH.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba