Pretresi na području Tuzlanskog kantona

25.02.2016 15:49

U skladu sa Operativnim planom u borbi protiv KD imovinskih delikata, zloupotrebe narkotičkim sredstvima i nedozvoljenog držanja oružja i municije, službenici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona su od 23. do 25.02.2016. godine izvršili više pretresa na području Tuzle, Lukavca, Čelića, Kalesije,Gračanice, Živinica, Kladnja i Gradačca.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto: jedna vojnička puška, jedna malokalibarska puška sa snajperom, jedna lovačka puška, dva  pištolja, veća količina municije, veća količina biljne mateija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Canabis“, pvc. vrećica sa sadržajem praškaste materije bijele boje, SIM kartice, više predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela „Krađe“ i „Teške krađe“.

Prilikom pretresa slobode su lišena četiri lica nad kojima je zavedena kriminalistička obrada, nakon koje će nadležnom tužilaštvu biti dostavljeni Izvještaji o počinjenim KD „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ iz čl. 371 KZ FBiH, KD protiv S.T. iz Tuzle; KD  „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl. 238 KZ FBiH protiv M.A. iz Tuzle i A.A iz Živinica, kao i Izvještaj o počinjenim KD iz Zakona o oružju i municiji TK-a  protiv dva lica.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba