Rasvijetljeno pet krivičnih djela „Razbojništva“ u Živinicama

23.03.2016 09:45

Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela „Razbojništva“ izvršenih uz upotrebu vatrenog oružja nad trgovinskim radnjama na području Živinica u periodu od aprila 2015. do februara 2016. godine, policijski službenici PU-PS Živinice su operativnim radom na terenu došli do saznanja o mogućim izvršiocima ovih krivičnih djela, a radi se o: E.K. rođen 1997. i M.K. rođen 1997. oba iz Đurđevika, općina Živinice. Pomenuta lica su pozvana u službene prostorije PU Živinice sa kojima je obavljen razgovor u toku kojeg su priznali izvršenje pet krivičnih djela „Razbojništva“.

Tokom razgovora došlo se do saznanja o pomagačima i saučesnicima u izvršenju navedenih krivičnih djela a radi se o: E.S. rođen 1993. iz Svojata, općina Živinice, koji je takođe pozvat u službene prostorije gdje je u toku razgovora priznao izvršenje krivičnog djela „Razbojništva“. Kroz dalji razgovor došlo se do saznanja o još tri lica koji su učestvovali u izvršenju navedenih krivičnih djela, a radi se o: J.B. rođen 1992., Z.B. rođen 1994. i S.Č. rođen 1987. svi iz Živinica.

Navedena lica su privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade, ali su negirali učešće u izvršenju krivičnih djela. Na osnovu Naredbe Kantonalnog suda Tuzla izvršen je pretres objekata koje koriste navedena lica i tom prilikom su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

Nakon kriminalističke obrade nadležnom Kantonalnom tužilaštvu je dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Razbojništva“ iz čl. 289 KZ FBiH protiv navedenih lica, kao i protiv lica: A.O rođen 1991. i S.O. rođen 1991.(koji nisu dostupni policiji) i zatraženo je određivanje mjere pritvora.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba