U Gračanici pronađena „cannabis sativa“

15.09.2016 11:38

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a (Odjeljenje za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga SKP, PU Gradačac – PS Srebrenik i PU Tuzla – PS Centar) su dana 14.09.2016.godine postupajući po Naredbi sudije za prethodni postupak Općinskog suda u Gračanici, izvršili pretres porodične kuće na području općine Gračanica i korisnika kuće J.M., rođen 1992.godine.

Prilikom pretresa, kod J.M. je pronađena jedna pvc. vrećica u kojoj se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „cannabis sativa“, dok je prilikom pretresa kuće pronađena veća količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „cannabis sativa“ i 87 sjemenki koje svojim izgledom asociraju na sjemenke „cannabis sative“.

O navedenom je upoznat tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a pronađena  biljna materija i sjemenke su privremeno oduzeti.

J.M. je lišen slobode i priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade, nakon čega će protiv istog biti podnesen Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu TK-a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba