Prilikom pretresa u Tuzli 8 lica lišeno slobode

19.10.2016 14:29

Postupajući po naredbi Općinskog suda Tuzla, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a, Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminaliteta su dana 19.10.2016.godine izvršili deset pretresa na području Tuzle u okviru aktivnosti na sprečavanju i rasvjetljavanju krivičnih djela Šumske krađe, Teške krađe i nelegalnog iskopa uglja.

Prilikom pretresa stanova, kuća, motornih vozila i pomoćnih objekata koja koriste lica: B.E., H.D., M.T., B.E., B.E., S.M, B.N i Đ.Z. svi iz Tuzle, pronađeni su i izuzeti sljedeći predmeti: veća količina radnih mašina, bagera, rovokopača, teretnih vozila, inprovizovanih mašina za izvlačenje drveta, mobilnih telefona, sim kartica, otpremnica, faktura, rokovnika, motornih pila i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela.

Osam lica je lišeno slobode i privedeno u službene prostorije radi kriminalističke obrade, nakon koje će zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Teška krađa iz člana 287. stav 4. Krivičnog zakona FBiH i krivično djelo Šumska krađa iz člana 316. stav 2. KZ FBiH uz Izvještaj biti predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba