U pretresu ugostiteljskog objekta pronađena opojna droga

05.12.2016 11:53

Dana, 03.12.2016.godine službenici Uprave policije MUP TK-a (Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Sektora kriminalističke policije) su postupajući po naredbi Općinskog suda Kalesija izvršili pretres ugostiteljskog objekta u Kalesiji i osoba koje su se nalazile u objektu.

Prilikom realizacije navedenog pretresa, pronađena je i privremeno oduzeta određena količina tableta “suboxon” i praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Nakon izvršenog pretresa, četiri lica su privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade, i ista su uz saglasnost kantonalnog tužioca otpuštena iz službenih prostorija.

U toku je poduzimanje daljih mjera i radnji na dokumentovanju ovog događaja, kao i vještačenje pronađene materije, nakon čega će Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti podneseni odgovarajući Izvještaji.

Takođe, dana 02.12.2016.godine policijski službenici OKP PU Gračanica i PS Gračanica su kod 21-godišnjaka pronašli i izuzeli manju količinu materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Cannabis “. Istom je oduzeta sloboda, te je priveden u službene prostorije PS Gračanica. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac, a potrebne radnje poduzimaju službenici OKP PU Gračanica.

 

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba