Policija oduzela 7 kilograma “cannabisa”

01.02.2017 15:39

Službenici Uprave policije MUP-a TK-a (Odjeljenje za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga SKP-e u saradnji sa službenicima Jednice policije za podršku, OKP PU Tuzla, OKP PS Srebrenik, OKP PU – PS Gračanica, PS Doboj Istok i PU – PS Lukavac) su kao rezultat kontinuiranog rada na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, dana 31.01.2017.godine, na osnovu naredbi Općinskog suda u Tuzli i Općinskog suda u Gračanici, izvršili pretrese na području grada Tuzle i općine Gračanice.

Prilikom pretresa porodične kuće, pratećih objekata i vozila koje koristi D.V., rođen 1971.godine nastanjen na području općine Gračanica, pronađena je veća količina suhe biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “cannabis” (cca. 7 kg), jedan pištolj Magnum, 22 kom. municije za isti, digitalna vaga, 17 kom. municije za lovačko oružje, kao i određena količina rezanog duhana.

U toku pretresa osobe Z.C., rođen 1976.godine nastanjen na području grada Tuzla, te porodične kuće i drugih objekata koje isti koristi pronađeno je i privremeno oduzeto sljedeće: jedan preklopni nož, jedan samostrel sa sedam strijela, jedno pakovanje od pvc. folije sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “cannabis” i drugi predmeti.

Navedena lica su lišena slobode i privedena u službene prostorije MUP-a TK-a radi kriminalističke obrade, nakon koje će uz Izvještaj biti predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Povodom ove uspješne policijske akcije, danas je u prostorijama Ministarstva održana konferencija za medije na kojoj su se novinarima obratili ministar unutrašnjih poslova Husein Topčagić, policijski komesar Fadil Šljivić i načelnik Sektora kriminalističke policije Nermin Alispahić.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba