Pronađeno i oduzeto 18 manjih pakovanja opojne droge

13.02.2017 12:03

Dana, 12.02.2017.godine službenici Uprave policije MUP-a TK-a (Jedinice policije za podršku i OKP PU Tuzla) su u Tuzli kod dva lica pronašli i privremeno oduzeli materije koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu i to kod V.H., rođen 1993.godine iz Tuzle jedanaest (11) manjih pakovanja sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “amfetamin-speed”, tri (3) manja pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “cannabis”, tri (3) tablete koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu “ekstazi” i digitalnu vagu, dok je  kod  N.H., rođena 1995.godine iz Tuzle pronađeno i privremeno oduzeto jedno (1) manje pakovanje sa praškastom materijom koja svojim izgledom asocira na “amfetamin” i pola tablete koja svojim izgledom asocira na “ekstazi”.

Nad V.H. i N.H. je u službenim prostorijama izvršena kriminalistička obrada, te će oboje uz Izvještaj biti predati postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva TK-a na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je V.H. počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i zbog postojanja osnova sumnje da je N.H. počinila krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Takođe, dana 10.02.2017.godine službenici Sektora krim. policije MUP-a TK-a (Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga) su na području grada Tuzla izvršili pretres četiri lica, kojom prilikom su kod M.R., rođen 1977.godine pronašli i privremeno oduzeli tri (3) manja pakovanja sa biljnom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Cannabis”, dok je kod A.I., rođen 1970.godine pronađeno i privremeno oduzeto pola tablete “suboxone”.

O navedenim događajima upoznat je kantonalni tužilac, a službenici policije nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju istih.

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba