Završena Ljetna škola “Obrada lica mjesta krivičnog djela”

06.07.2017 15:57

Dodjelom certifikata danas je zvanično završena četverodnevna Ljetna škola  “Obrada lica mjesta krivičnog djela” koju je organizovao Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu u saradnji sa MUP-om Tuzlanskog kantona, u Tuzli od 03. do 06.07.2017.godine.
Svečanost dodjele certifikata za 20 polaznika škole – policijskih službenika Uprave policije ovog Ministarstva, upriličena je danas u prostorijama Jedinice policije za specijalnu podršku i OBL MUP TK-a u Tuzli, dok je istog dana održana i vježba – simulacija obrade lica mjesta krivičnog djela.

Certifikate o uspješno završenoj školi polaznicima su uručili ministar unutrašnjih poslova mr. Husein Topčagić i prof.dr. Jasmin Ahić, prodekan za nauku Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, a svečanosti su prisustvovali predstavnici menadžmenta Uprave policije MUP-a TK-a i Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu.

“Na ovaj način krunisana je uspješna saradnja sa Fakultetom za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije. Nadam se da će polaznici koji su uspješno završili Ljetnu školu, stečeno znanje znati iskoristiti na najbolji način u svom budućem radu. Stvaranje jake, profesionalne, efikasne policije, kadrovski osposobljene i materijalno-tehnički opremljene policije su naši prioritetni zadaci i u proteklom periodu smo jako puno učinili u tom pravcu, što ćemo nastavit i dalje” – rekao je ministar Topčagić.

“Izuzetno nam je zadovoljstvo da imamo vrlo dobu saradnju sa MUP-om TK-a, i uvjeren sam da će ista biti nastavljena i na drugim područjima kada su u pitanju ovakvi trening programi, prvenstveno specijaliziranog i funkcionalnog tipa za pripadnike policijskih službi” – istakao je prof.dr. Jasmin Ahić, prodekan za nauku Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba