Kampanja „Stop nasilju u porodici“ održana u Živinicama

19.07.2017 15:12

Danas (19.07.2017.godine) je u Živinicima provedena kampanja pod nazivom “Stop nasilju u porodici”, koju organizuje MUP TK-a zajedno sa ICITAP-om (Međunarodni program pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravde SAD-a za BiH) i INL-om (Uredom Vlade SAD-a za saradnju agencija za provođenje zakona u borbi protiv narkotika) na području Tuzlanskog kantona u periodu od 17. do 21. jula 2017.godine.

Ovom prilikom, organizovan je info pult na kojem je građanima dijeljen tematski promotivni materijal na kojem su građani mogli ispuniti upitnik vezano za predmetnu problematiku, te direktno postaviti pitanja u vezi nasilja u porodici i dobiti informacije za prevenciju i suzbijanje nasilja u porodici, uz prisustvo predstavnika organizatora navedene kampanje.

Cilj kampanje je probuditi svijest građana o potrebi prijavljivanja nasilja u porodici kao krivičnog djela, te upoznavanje sa radom službenika policije koji postupaju po tim prijavama i pomažu prilikom prijavljivanja ovih slučajeva.

Riječ je o petodnevnoj kampanji koja je nakon dva dana održavanja u Tuzli (17. i 18.07.), danas realizovana za građane Živinica, a biće nastavljena sutra u Srebreniku (20.07.), te u petak u Gradačcu (21.07.). Pozivamo sve građane da nam se pridruže i time podrže realizaciju ove kampanje.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba