Uprava policije – Održan radni sastanak sa predstavnicima ICITAP-a i glavnim tužiocem

20.07.2017 15:12

Policijski komesar Fadil Šljivić primio je danas (20.07.2017.godine) u radnu posjetu predstavnike ICITAP-a u BiH (Međunarodnog programa pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravosuđa SAD-a za BiH) koje je predvodio viši tehnički savjetnik Laddie Hancock i glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona Tomislava Ljubića.

Ovom prilikom je razgovarano o aktivnostima na realizaciji aktuelne petodnevne kampanje „Stop nasilju u porodici“ koju, na području Tuzlanskog kantona od 17. do 21. jula 2017.godine, zajedno provode MUP TK-a, ICITAP-a BiH, INL (Ured Vlade SAD-a za saradnju agencija za provođenje zakona u borbi protiv narkotika) i Tužilaštvo TK-a.

Na sastanku je takođe razgovarano o predstojećim zajedničkim projektima, podršci i pomoći koju ICITAP pruža MUP-u TK-a u specijalističkoj obuci i stručnom usavršavanju pripadnika policije Tuzlanskog kantona, s akcentom na organizaciju edukacije policijskih službenika MUP TK-a na temu postupanja policije u istragama nasilja u porodici. Navedena edukacija je planirana za septembar tekuće godine, a na istoj će predavači biti uposlenici Odjeljenja za seksualne delikte, maloljetničku delinkvenciju i nasilje u porodici Sektora kriminalističke policije MUP TK-a, Federalnog tužilaštva FBiH i Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba