Čestitka Premijera Vlade TK-a

25.08.2017 10:40

Uzimajući u obzir izvanredne rezultate koje je policija Tuzlanskog kantona ostvarila u proteklom periodu, a koji su između ostalog sublimirani i u posljednjem Izvještaju o stanju sigurnosti na području Tuzlanskog kantona u prvih šest mjeseci ove godine, premijer Kantona svim službenicima i službenicama policije, te Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i ovim putem želi javno čestitati na postignutim rezultatima.

Raduje me i činjenica da je potvrda ispravnosti vašeg rada, respektabilnosti rezultata postignutih u oblasti stanja sigurnosti, kao i uspješne saradnje sa INL/ICITAP-om stigla i iz ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.
Ovom prilikom u ime Vlade Tuzlanskog kantona, javno se želim zahvaliti i ambasadi SAD-a i zamjeniku ambasadorice Paulu Horowitzu na prepoznavanju postignutih rezultata, te podršci koju su nam iskazali nakon posjete MUP-u TK.

Ovo priznanje pred sve nas, a posebno pred službenike policije stavlja i novu obavezu da u svom budućem radu daju i dodatni doprinos u stvaranju što sigurnijeg okruženja za život građana Tuzlanskog kantona i osoba koje borave ili se zateknu na ovom području.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba