Pretres na području Tuzle, Lukavca i Živinica

27.08.2018 14:52

U skladu sa Operativnom planu u borbi protiv KD imovinskih delikata, zloupotrebe opojnih droga, nedozvoljenog držanaj oružja i municije, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a  ( OKP PU Tuzla, PS Lukavac i PU Živinice su postupajući po Naredbi općinskih sudova Tuzla, Lukavac i Živinice dana 23.08. i 27.08. 2018. godine  na području Tuzlanskog kantona izvršili pretrese na osam lokacija, kojom prilikom su na i 4 lokacije pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela ili prekršaja.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto: automatska puška sa preklopnim kundakom, lovačka puška, 7 okvira za automatsku pušku, 133 kom. municije različitog kalibra, četiri patrone, određene predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem više provalnih krađa u kuće i benzinske pumpe  i jedan grumen biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

O navedenIm aktivnostima je upoznat kantonalni tužilac, nakon dokumentovanja navedenih događaja, nadležnom Kantonalnom tužilaštvu TK-a protiv R.B., rođen 1997. godine, nastanjen na području Grada Tuzle bit će dostavljen Izvještaj: zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo  „Nedozvoljeno držanje oružja iili eksplozivni materija iz čl. 371 KZ FBiH, T.D., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz čl. 72. stav 1 i 2. Zakona o oružju TK-a, M.E., rođen 1972. godine iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Krađa“ iz čl. 286. i „Teška krađa“ iz čl. 287 KZ FBiH. i protiv S.M., rođen 1994. godine, nastanjen na području općine Živinica, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Posjedovanje i omogućavanja uživanja opojnih droga“ iz čl. 239 KZ FBiH.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba