Potpisan Protokol o saradnji Porezne uprave FBiH i Uprave policije MUP TK-a

19.06.2019 14:08

U zgradi Kantonalnog poreznog ureda Tuzla, danas 19.6.2019.godine upriličeno je potpisivanje Protokola o međusobnoj saradnji Porezne uprave Federacije BiH i Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona. Protokol o međusobnoj saradnji su potpisali vršilac dužnosti direktora Porezne uprave Federacije BiH Šerif Isović i direktor Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Dževad Korman.

Vršilac dužnosti  direktora Porezne uprave Federacije BiH Šerif Isović je izrazio zadovoljstvo potpisanim Protokolom, koji predstavlja nastavak jako dobre saradnje navedenih institucija, te zahvalio policiji Tuzlanskog kantona na dosadašnjoj saradnji. „Vjerujem da ćemo i u narednom periodu imati još bolju saradnju, te da će upravo ta saradnja i sinergija koju Uprava nastoji razvijati, ne samo sa policijom nego sa svim strukturama, uključujući i medije, u konačnici imati jedan veliki efekat u smislu plaćanja javnih prihoda. Mi smo u protekle tri godine imali najveći rast prihoda u regionu“ – kazao je v.d. direktora Porezne uprave FBiH Šerif Isović.

 „Želim da naglasim da naša saradnja traje već duže vrijeme i u proteklom periodu je bila jako uspješna, a potpisivanjem ovog Protokola je formalizovana i konkretizovana. Mi smo na ovaj način konkretizovali naše zajedničke aktivnosti, a sve s ciljem suzbijanja sive ekonomije, kao i efikasnije i ekonomičnije naplate javnih prihoda. MUP TK-a, odnosno Uprava policije će i u narednom periodu osigurati neophodnu pomoć za izvršenje svih poreznih aktivnosti, posebno u slučajevima obavljanja inspekcijskog nadzora onih poreznih obveznika kod kojih je to neophodno“ – kazao je u svom obraćanju medijima direktor Uprave policije MUP TK-a Dževad Korman.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba