Uprava policije MUP TK – Rasvijetljeno sedam krivičnih djela teške krađe

25.07.2019 12:46

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (OKP PU Lukavac) su radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, dana 23.07.2019.godine identifikovali lice A.A., rođen 1996.godine nastanjen na području općine Lukavac, koji se dovodi u vezu sa počinjenjem navedenih krivičnih djela.

Nad A.A. je izvršena kriminalistička obrada, te će protiv istog Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti dostavljen Izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio šest krivičnih djela Teška krađa iz člana 287. Krivičnog zakona FBiH.

Naime, radi se o krivičnim djelima počinjenim u proteklom periodu na području općine Lukavac nad vikendicama i pomoćnim objektima, u kojima su predmet otuđenja bili televizori, alati i sl. (određeni predmeti su pronađeni i vraćeni vlasnicima).

 

Takođe, policijski službenici OKP PU Srebrenik su, nakon preduzetih mjera i radnji na otkrivanju izvršioca krivičnih djela Teška krađa i Oštećenje tuđe stvari, Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona podnijeli Izvještaj protiv A.S., rođen 1997.godine iz Srebrenika, zbog postojanja osnova sumnje da je, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, 29./30.06.2019.godine počinio krivično djelo Teška krađa iz člana 287. stav 1. KZ FBiH – provala u sportsku kladionicu u Srebreniku iz koje je otuđena određena količina novca, te 02.07.2019.godine krivično djelo Oštećenje tuđe stvari iz člana 293. stav 1. KZ FBiH – razbijanje stakla na objektu apoteke u Srebreniku.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba