PU Tuzla – Rasvijetljena tri KD-a Razbojništvo

18.01.2021 08:05

Policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla su, radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela Razbojništva nad radnicama sportskih kladionica, počinjenih u vremenskom periodu od 4.11.2019.godine do 15.1.2021.godine na području grada Tuzla, došli do saznanja da se u vezu s izvršenjem navedenih krivičnih djela može dovesti lice O.M., rođen 1983.godine nastanjen u Tuzli.

Dana, 15.1.2021.godine O.M. je lišen slobode i priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade, nakon čega su policijski službenici OKP PU Tuzla postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Tuzli izvršili pretres stambenog objekta koji isti koristi, a kojom prilikom su pronađeni i izuzeti određeni predmeti koji su predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

O.M. je, uz Izvještaj, dana 16.1.2021.godine predat postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona na dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da je, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, u pomenutom vremenskom periodu, počinio tri krivična djela Razbojništvo iz člana 289. stav 2. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba