Pojačane aktivnosti policije povodom Prvog maja

30.04.2021 13:27

Povodom predstojećih prvomajskih praznika kada se očekuje povećan tranzit ljudi na području Tuzlanskog kantona, Uprava policije MUP TK-a će pojačati aktivnosti na terenu u cilju očuvanja stabilnog javnog reda i mira, sigurnosti u saobraćaju i zdravlja građana obzirom na aktuelnu pandemiju korona virusa i obavezu poštivanja epidemioloških mjera naloženih od strane Kriznog štaba Ministarstva zdravstva.

S tim u vezi, biće pojačano prisustvo službenika policije na lokacijama gdje građani tradicionalno vrše proslave pomenutog praznika, pojačani obilasci naseljenih mjesta s ciljem prevencije imovinskih delikata, kao i pojačana kontrola u pogledu poštivanja naloženih higijensko-epidemioloških mjera, a sve u cilju zaštite lične i imovinske sigurnosti i zdravlja građana.

Pored navedenog pojačat će se kontrole učesnika u saobraćaju, koje će prije svega biti usmjerene na radnje u saobraćaju kojima se najčešće uzrokuju saobraćajne nezgode kao što su nedozvoljena brzina, vožnja pod uticajem alkohola, korištenje mobitela prilikom upravljanja motornim vozilima, odnosno na opšte poštivanje saobraćajnih propisa.

Apelujemo na građane da svojim ličnim primjerom utiču na opšte stanje sigurnosti, i na taj način daju svoj doprinos da predstojeći praznik protekne u najboljem redu.

Napominjemo da su građanima na raspolaganju otvoreni telefonski brojevi MUP TK-a 122 ili 035 250-673 Operativni centar, kao i policijski službenici na terenu.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba